23948sdkhjf

Fedt- og sukkerafgifter droppes ikke

Det er ikke lykkes for Venstre at nå til enighed med regeringen om at droppe de ellers så forhadte afgifter på fødevarer.
Den forhøjede fedtafgift – som regeringen under Lars Løkke Rasmussen indførte sidste år – vil sammen med den planlagte sukkerafgift fortsat være en del af indtægtsgrundlaget i den nye skatteaftale.

Det sker, selv om en af aftalens parter i form af Venstre flere gange tidligere har erklæret begge afgifter krig med et klart krav om, at de skrottes hurtigst muligt.

- Vi kunne ikke blive enige med regeringen om, hvordan man skulle finansiere det, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, til Berlingske.

Ifølge forlydender var afgifterne ikke med i den aftale, som regeringen var tæt på at indgå med Enhedslisten i sidste uge, og søndag bekræftede De Konservatives formand, Lars Barfoed, over for TV 2 Nyhederne, at afgifterne var ”et tema, som ligger bordet”.

Regeringens aftale med Venstre og De Konservative kan i princippet stadig ændres på visse punkter, da den har karakter af en rammeaftale, hvor detaljerne først forhandles på plads i de kommende dage.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11